čtvrtek 9. srpna 2007

Den 8: Relax

So 21.7.2007
Jaipur, Agra


Do Jaipuru přijíždíme kolem osmé ráno. Loučíme se s Vieros. Odpoledne letí zpátky domů. Fňuk :(

My dva se Standou objednáváme lístky na bus Delux do Agry. Ehm ... na nádraží se dokodrcá oprýskáná rachotinka s děravou podlahou a natřikrát zakroucenou dvoumetrovou šaltrpákou. Po chvilce jízdy ale zjišťujem, že se nám sedí docela pohodlně. Ani zuřivá jízda nás už nevzrušuje a v pohodě usínáme.

Podobně je to i s celou Indií. Na první pohled chudá, špinavá a nebezpečná, ale jakmile ji člověk zažije na vlastní kůži, zjistí, že je taky neskutečně přátelská, živá a plná nových barev, zvuků a vůní ... Na ulici si připadáme jak hollywoodské (možná spíš bollywoodské) hvězdy. Lidi nás zastavují jenom proto aby si s náma mohli popovídat a podat nám ruku.

Cesta do Agry trvá nějakých osm hodin. Jdeme se hned ubytovat, osprchovat a na večeří do příjemné zahrádky přímo v hotelu. Dáváme si se Standou několik chodů včetně pudingu a představujem si jak se asi cítili britští dobyvatelé obskakovaní armádou Indů. Pak se vyvalíme na pokoji a dopisujeme deníky. Naše rozjímání přerušují co 10 minut výpadky proudu. Po hodině se rozběhne generátor a tak nás větráky příjemně ofukují až do rána ...

Žádné komentáře: